Redmi рутер AX6 со Wi-Fi 6, сега е достапен

Redmi рутер AX6 со Wi-Fi 6, сега е достапен

Redmi Router AX6 со поддршка за Wi-Fi 6 е лансиран во Кина.Наследникот на Redmi Router AX5 од под-брендот Xiaomi, овој рутер наводно, има шест-јадрен чипсет Qualcomm, и доаѓа со двојна опсег (2.4GHz и 5GHz) поддршка. Рутерот доаѓа во бела боја, а спортува шест антени.Наводно, може да поддржи до 248 уреди поврзани со рутерот во исто време.

Рутерот е надградена верзија на рутерот Redmi AX5 Wi-Fi 6 кој беше лансиран во јуни.

Redmi Router AX6 поддржува Wi-Fi 6 технологија, како и има поддршка од двојна опсег од 2,4GHz и 5GHz.Xiaomi може да обезбеди истовремена стапка на безжична мрежа до 2976Mbps.На уредот има шест антени за кои се тврди дека ја зголемуваат покриеноста за 50 проценти. Овој рутер е наследник на Redmi Router AX5, Redmi Router AX6 наводно, може да обезбеди стабилни врски истовремено до 248 уреди.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *