По Microsoft,Oracle исто така наводно бара да го купи „ТикТок“

По Microsoft,Oracle исто така наводно бара да го купи „ТикТок“

Неколку недели откако Мајкрософт ја објави намерата да го купи TikTok,Оракл исто така изрази интерес за стекнување на апликацијата.Компанијата на Лери Елисон е во рани разговори за да ги купи операциите на „Тикток“ во САД,Канада,Австралија и Нов Зеланд.Во извештајот се истакнува дека компанијата веќе соработувала со некои од американските инвеститори,како што се „ General Atlantic “ и „Sequoia Capital“кои поседуваат удел во матичната компанија на Тикток I ByteDance.

Претходно Мајкрософт бараше да затвори слична зделка со Оракл со ограничен број на територии.Сепак подоцна ги прошири разговорите за купување на глобални операции вклучително и региони во Европа и Индија .

Сепак, исто како и Мајкрософт, Оракл нема многу време. 

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *