Големата зделка на TikTok со United Masters

Големата зделка на TikTok со United Masters

Многу технолошки компании кружат но оваа зделка е прилично јасен сигнал за очекување нанапред дека TikTok.

ТикТок е во лоша ситуација со американската влада во врска со нејзината сопственост,но вчера испраќа јасна порака дека не работи за голема зделки.Објави договор со Јунајтед Мастерс со кој им се овозможува на уметниците на TikTok да ги дистрибуираат своите песни директно на услугите за стриминг .

Фирмата им дозволува на музичарите особено оние кои сакаат да пуштаат да платат конкурентна стапка на дистрибуција за да добијат пристап до Spotify,YouTube, SoundCloud, Apple Music и други услуги.Исто така, им овозможува пристап до аналитика CRM алатки и индивидуални зделки што ги прави УМ со брендови како ЕСПН и НБА.

Нормално, патеката помеѓу уметникот да може да премине вирално на TikTok и да биде вклучена во следната НБА2К или пред официјалната игра на етерот ќе биде долга.Јунајтед Мастерс ги краси сето ова.

Договор на Јунајтед е толку интересен.Во однос на целокупните платформи, TikTok јасно има најголема концентрација на неверојатен и не-прислушуван музички талент на пазарот.  

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.