Google Maps доби ново ажурирање

Google Maps доби ново ажурирање

„Гугл мапс“ добива шарено ново ажурирање во наредните недели  додавајќи популарност на теренот и на улично ниво на своето адаптирање,кое по 15 години беше во очајна потреба од преуредување.

Користењето компјутерска визија на Гугл (форма на АИ) ги анализира карактеристиките на пределот во нејзината широка библиотека сателитски слики и да ги кодови во боја врз основа на теренот  песочни плажи и пустини,снежни планински врвови во бела боја и вегетација со зелена боја,со погуста шума или локален растителен свет,потемна е сенката  така што корисниците можат да добијат подобра идеја за област на прв поглед.

Овие ажурирани мапи на градот се ограничени во Лондон, NewYork и Сан Франциско првично и ќе излезат во „наредните месеци“ со планови за на крајот да ја прошират функцијата во повеќе градови.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *