Instagram вметнува QR кодови за да можете брзо да ги следите акоунтите

Instagram вметнува QR кодови за да можете брзо да ги акоунтите

Само што минатиот месец WhatsApp официјално ја воведе можноста за додавање контакти преку QR код.Компанијата денес започна широко да ги искористи QR-кодовите во својата апликација,откако ја тестираше карактеристиката минатата година во Јапонија.

Настрана од WhatsApp следат слични потези од апликации како Messenger и Snapchat, кои потекнуваат од концептот.Сепак клучна разлика е во тоа што новите QR кодови на Instagram можат да бидат скенирани од  која било апликација за камера која поддржува генерички QR кодови.

Ова ја вклучува и камерата на акции на iPhone и Pixels,за да ги преземе.Eдноставно одете до апликацијата за камера на вашиот телефон и посочете ја на QR-кодот;или за поинтегрирано искуство, отворете ја камерата Story на Instagram и посочете ја на сликата.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *