Лос Анџелес ја реши судската постапка „Weather Channel“

Лос Анџелес ја реши судската постапка „Weather Channel“

Лос Анџелес ја реши својата тужба против операторот на апликацијата „Weather Weather“.

Градот поднел судски спор против компанијата во 2019 година,тврдејќи дека апликацијата ги доведува во заблуда милиони луѓе да им дозволат пристап до нивните лични податоци за локацијата и тие податоци ги продадоа на трети лица.

Додека IBM го слави овој момент единствената работа што ја бара спогодбата е за „Метеоролошкиот канал“ да проактивно ги предупредува корисниците.

Како дел од спогодбата операторот на апликацијата, TWC Product and Technology LLC и сопственикот на апликацијата, IBM Corporation, се согласија да ги ревидираат екраните за откривање локации за да обезбедат транспарентност и информирана согласност за корисниците.

Апликацијата Weather Channel е една од најпопуларните услуги во Соединетите држави. 

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *