Apple, Garmin и Huawei се најголемите производители на паметни часовници

Најголемите производители на паметни часовници во првата половина на 2020

Аналитичарите од Counterpoint Research сега го објавија својот редовен извештај, во кој се покажува рамнотежата на моќта на овој пазар.

Податоците ги опфаќаат првите двe четвртини од годината и покажуваат дека Apple продолжува да биде лидер во продажбата на паметни часовници.

Apple Watch во моментов има 51,4% удел, што претставува раст од 43,3% регистрирано во првата половина на минатата година. Другите два најголеми производители се Garmin и Huawei, кои пријавиле соодветно 9,4% и 8,3%.

Така, тие успеаја да го претепат Самсунг, кој беше на второто место пред една година, но сега ќе треба да се реши за четвртото место и удел на пазарот од 7,2%.

Така, првите три производители Apple, Garmin и Huawei заедно контролираат над 80% од продажбата на паметни часовници во индустријата во првата половина на 2020 година.

Вкупниот број на испораки ширум светот за овој период достигна 42 милиони, според Xda-развивачите. Социјалните изолации и безбедносните мерки околу пандемијата направија многу луѓе да посветат повеќе внимание на нивното здравје и да бидат физички поактивни.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.