Стариот веб дизајн на Facebook ќе исчезне во септември

Стариот веб дизајн на Facebook ќе исчезне во септември

 Facebook е ажурирана и  наскоро ќе го има нов дизајн.И покрај тоа што можете привремено да се вратите на стариот интерфејс на страницата на Фејсбук, копчето предупредува дека „класичниот Фејсбук веќе нема да биде достапен почнувајќи од септември.

Новиот дизајн беше објавен на конференцијата за развивачи на Фејсбук минатата година , а првично се рангираше на апликациите за iOS и Android на услугата. Во март доби широко распространето издание на работната површина како опција за тргнување, оставајќи ги луѓето слободни да продолжат да го користат стариот дизајн доколку сакаат. 

 Новиот интерфејс вклучува многу повеќе бел простор.Функционално тој исто така,става поголем фокус на одликите на Групите на услугата, како и видно прикажување врски до секциите Watch, Marketplace и Gaming на Facebook во горната лента за навигација.

Тоа е многу потребно ажурирање во споредба со нередот на изгледот, но тешко е да се види дека ги враќа сите корисници на Facebook кои ја напуштиле услугата последниве години.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *