Мапирање на пожар на Google со сателитски податоци

Мапирање на пожар на Google со сателитски податоци

Во 2017 година Гугл ја лансираше СОС Службата за помош при сигнализација. Развивањето на оваа услуга деновиве е во Соединетите Држави во воспоставување мапи за гранични пожари во сигналите за пребарување на СОC така што корисниците на „Гугл мапс“ можат да добијат информации за областите погодени од пожарите.

Користејќи ги сателитските податоци за да создадете мапа на границите на оган, корисниците на Гугл мапс сега ќе ја видат приближната големина и локацијата на запалената област на својот паметен телефон или компјутерскиот екран.

На Гугл мапс корисниците ќе имаат пристап до детали, вклучувајќи го и ограничувањето на пожарот, и ќе добиваат предупредувања доколку пристапат кон активен пламен. Ако некој ја истражува областа во близина на пожарот на „Гугл мапс“, тие ќе ги добијат најновите информации за пожарот.

Гугл е вклучен во реагирање на кризата долги години започнувајќи со планинскиот оган Кармел во Израел во 2010 година. 

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.