One UI 2.5 е достапен за сите уреди со Galaxy S20

Софтверот воведе некои нови карактеристики

Едно нешто што помина под нашиот радар кога Galaxy Note 20 се објави официјално беше софтверот One UI 2.5.

Софтверот воведе некои нови карактеристики кои работеа навистина добро, но во тоа време, не беше сигурно кога Samsung ќе ја пушти истата верзија на One UI на постарите уреди.

Па, се чини дека чекањето е готово, бидејќи Samsung започна да навива One UI 2.5 кон серијата Galaxy S20, но засега, тој е ограничен само на 5G варијантите.

Со оглед на тоа како Samsung обично работи со овие ажурирања, нема да потрае многу пред овие да започнат на други пазари, а наскоро после тоа, ажурирањата ќе достигнат и до LTE варијантите.

One UI 2.5 носи повеќето нови функции кои се наоѓаат на серијата Galaxy Note 20, вклучувајќи поддршка за безжичен DeX, подобрен режим на видео, можност за промена на времетраењето на Single Take и користење на гестовите на Android 10 во трети лица.

Сепак, повеќето изненадувачки аспект е колку брзо Samsung почна да ги објавува своите ажурирања. Истиот Samsung што порано беше познат по нивната услуга за бавно ажурирање, па дури и ги откажа ажурирањата за неколку уреди во минатото.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.