Основачот на WordPress тврди дека „Епл“ ги прекина ажурирањата

Основачот на WordPress тврди дека „Епл“ ги прекина ажурирањата

WordPress апликацијата iOS ви овозможува бесплатно градење и управување со веб-страница директно од вашиот iPhone или iPad.

Одделно WordPress.com, исто така се случува да продава имиња на домени и помладите веб-пакети .

Сега развивачот на основачи на WordPress,Мет Муленвег, го обвинува „Епл“ за прекинување на можноста за ажурирање на таа апликација сè додека или ако не додаде набавки во апликација така што највредната компанија во светот може да го извлече својот пад од 30 проценти од парите.

Aпликацијата WordPress на iOS не продава ништо.Апликацијата едноставно ви овозможува да направите веб-страница бесплатно.Нема дури и опција да купите уникатно dot-com или дури и име на домен на блог од апликацијата iPhone и iPad едноставно ви доделува бесплатно име на домен на WordPress и 3 GB простор.

Најбогатата компанија во светот само успешно го принуди развивачот на апликации да заработи за една апликација за да може да заработи повеќе пари. 

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *