Дали Huawei наскоро ќе го воведе Harmony OS

Harmony OS е оперативен систем кој го разви Huawei

Концептот на овој софтвер е да стане алтернатива на Windows на долг рок. Затоа, оперативниот систем Harmony е создаден да се користи од различни уреди, вклучувајќи смарт часовници, лаптопи, компјутери, па дури и автономни автомобили.

Еден од првите уреди на пазарот што ќе се заснова на оперативниот систем се очекува да биде Huawei Mate Watch, кој се очекува премиера во октомври.

Компанијата се чини задоволна од развојот на оперативниот систем Harmony досега и дури размислува да ги промени своите првични планови за дистрибуција на платформата.

Според изворите на индустријата, Huawei доживува значителен раст во екосистемот HMS, што е алтернатива за Android.

Добрите резултати ја прават компанијата да ја разгледа идејата за оптимизирање на Harmony и за паметни телефони. Ваквото решение ќе го забрза и развојот на оперативниот систем.

Една од главните причини што оригиналната апликација Harmony беше на уреди што не се смартфоните е тоа што има премногу малку достапни апликации при стартување на софтверот.

Колку е поразновидна колекцијата на наслови што Huawei им ја нуди на потрошувачите, толку поатрактивни ќе бидат нивните паметни телефони на пазарот.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *