Следете го Persoverance Rover на НАСА во реално време на пат кон Марс

Следете го Persoverance Rover на НАСА во реално време на пат кон Марс

Последниот носач на НАСА, лансиран на Марс,Persoverance беше лансиран на 30 јули и треба да пристигне на својата дестинација во февруари следната година.Пред да влезе во марсовата атмосфера се надеваме безбедно и меко слета во езерото Кратер сондата „Марс 2020“ што го носи овој ровер мора да помине на оддалеченост од скоро 500 милиони километри.

 Американската вселенска агенција ја вклучи сондата Марс 2020 во својот проект „Очи на сончевиот систем“ започна во 2010 година чија сегашна позиција може да се следи на оваа страница во секое време.Сондата е вградена во симулација на целиот соларен систем а дисплејот се заснова на вистински податоци истите користени од контролата на мисијата на НАСА.

Интернет прелистувачот, проектот Eyes на НАСА може да се преземе и како апликација за Виндоус.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *