TikTok се зголемува во Холандија привлекува милиони корисници

TikTok се зголемува во Холандија привлекува милиони корисници

Една од компании највлијателни и мрежи и маркетинг агенции започнаа со креации на „Јутјуб“ и „Инстаграм“но во последната година вложија многу труд во „ТикТок“.

Насекаде во светот, кинеската услуга за социјално вмрежување за видео споделување стана огромна популарна во Холандија. Сега, 3,5 милиони луѓе поминуваат еден час на ден на апликацијата. Повеќето од корисниците се многу млади и се закачуваат на весели видеа, во траење до 15 секунди.Луѓето танцуваат се движат или дејствуваат на ритамот и гледаат видеа направени од нивните пријатели или од вистински ѕвезди.

 Неверојатно достигнување на TikTok на кој добива околу 250.000 лајкови со само едно видео,а следбеници се зголемија на милион во рок од три месеци. 

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *