Нов Nintendo Switch е поставен за пуштање во 2021 година

Нов Nintendo Switch е поставен за пуштање во 2021 година

Нинтендо планира да објави надградба на „ Нинтендо Свич“ во почетокот на 2021 година. Се наведува дека Nintendo е насочена кон зголемена компјутерска моќ и визуелни 4K со новиот уред.

 Гласините во врска со надградените верзии на Nintendo Switch, кружат со години но со претстојното објавување на Xbox Series X и PS5 потенцијално би можело да има вистинитост за овие извештаи. 

Nintendo Switch Lite  помал пренослив, верзија на оригиналот Nintendo Switch беше издаден минатата година, но Nintendo традиционално објави неколку верзии на конзоли особено во нејзините рачни line-up. Nintendo исто така тивко ги објави верзиите на оригиналниот Switch со подобрено траење на батеријата, но тие не беа продадени или продадени како нов модел. 

Нинтендо има продадено над 60 милиони единици на Nintendo Switch. Површински не постои огромна причина за Nintendo да издаде надградена верзија. Но ако постои оваа надградба најверојатно ќе биде слична на надградбите што Nintendo ги има направено со конзоли како DS и 3DS,или надградби како PS4 Pro или Xbox One X.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *