Забраната на тикток го загрижи Фејсбук!

Забраната на тикток го загрижи Фејсбук!

На 2 август минатата година, „ТикТок“ го прослави првиот роденден.Голема вест во изминатите неколку недели е дека TikTok,поради причини во голема мера надвор од својата контрола на крајот не успеа.

Претседателот Трамп нареди кинеската компанија ByteDance да го пренасочи TikTok пренесувајќи ги сите свои средства на американска компанија. И во понеделникот, „ТикТок“ ја тужеше администрацијата на Трамп. TikTok ја тужеше американската влада во понеделникот обвинувајќи ја администрацијата на Трамп дека го лишува од правилен процес кога претседателот Трамп ги искористи своите итни економски овластувања за издавање извршна наредба со која ќе се блокира апликацијата од работење во земјата.

Нашите над 1.500 вработени низ САД секој ден ги истураат своите знаења во градењето на оваа платформа. Во осум држави во наредните години планира да ангажира уште 10,000 работници.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *