Конечно подобра батерија на идните iPhone телефони благодарение на технологијата од Air Pods

Конечно подобра батерија на идните iPhone телефони благодарение на технологијата од Air Pods

Идните iPhone iPhone со поддршка за 5G мрежи би можеле да имаат батерии со поголем капацитет или малку покомпактни модули за батерии во споредба со сегашните модели на пазарот. Ова ќе ги користи веќе користените технологии во безжичните слушалки на AirPods Pro. Apple наводно планира да комбинира употреба на SiP и FPCB во претстојните iPhone-а со поддршка од 5G.

Ваквата технологија веќе пронајдена во слушалките на AirPods Pro ќе овозможи или батерии со иста големина како и сегашните батерии но со поголем капацитет или покомпактни батерии кои ќе го задржат капацитетот на батериите што се наоѓаат во ајфоните веќе на пазарот.

Ова би ги намалило трошоците за компонентите на самиот телефон што значително се зголеми првенствено заради модемот 5G а споменатата хибридна батерија би можела да се појави на пазарот со новите модели на iPhone 12s следната година.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *