Оваа технологија за АИ сака да ве направи аватар што ќе работи на секоја игра

Оваа технологија за АИ сака да ве направи аватар што ќе работи на секоја игра

Wolf3D естонска компанија која првично се фокусираше на 3Д печатење, сега има едноставна цел да го поставите вашиот 3D аватар во игри,медиуми и виртуелни искуства.Ако овие момци имаат што да кажат за тоа, вие ќе имате постојана виртуелна 3D копија од себе која ќе се качи од игра до игра и платформа до платформа.Производот наречен Ready Player Me создава 3D аватар базиран на фотографија.Основана од Тимму Таке, Wolf3D е околу шест години и првично изгради 3Д скенери за тело.Откако скенираа десетици илјади луѓе, тие успеаја да изградат систем „selfie-to-avatar“ користејќи машинско учење.

Компанијата собра 2,8 милиони долари за производство на производот, кој тие го вградија во голем број игри, вклучувајќи титули од HTC и Wargaming.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *