Телефонот LG Wing работи со двојни екрани

Телефонот LG Wing работи со двојни екрани

Претходно оваа година LG беше објавено дека работи на телефон со двојни екрани со кодно име „Крило“ со дизајн кој се врти.Android Authority сега тврди дека има ексклузивно видео од телефонот во акција.

Ова видео покажува како уредот би можел да работи со главниот екран во портрет и со секундарниот екран исклучен на страна. Возачот користи поголем екран за GPS навигација со музички контроли на вториот екран. Потоа, кога ќе дојде телефонски повик, се управува на помалиот дисплеј без да ги замаглува упатствата за возење.

Тоа е уредна употреба случај што се чини дека ќе има многу смисла во ова сценарио. Се разбира најголемото прашање е што разговорите што LG мораше да ги направи со дизајнот на Wing. Поддршката за софтверот исто така би била клучна како што видовме со телефоните со двојни екрани на LG како G8X и Velvet .

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *