Youtube сопира повеќе видеа

Youtube сопира повеќе видеа

Како што предвидуваше најверојатнo ќе се случи Јутјуб отстрани повеќе видеа во второто тримесечје од 2020 година отколку што било досега, бидејќи компанијата се потпираше повеќе на својот алгоритам наместо на повеќето свои модератори на содржина.

Тоа е според извештајот за спроведување на упатствата на Заедницата , компанијата објавена во вторникот што покажува дека однела повеќе од 11,4 милиони видеа меѓу април и јуни. Во истиот период минатата година Јутјуб отстрани нешто помалку од 9 милиони видеа.

Компанијата предупреди дека мерките значат дека ќе се потпираат повеќе на технологијата отколку кај човечките рецензенти и дека видеата што нормално би биле во ред на платформата може да завршат настрана во грешка.

Неговите човечки модератори работат од канцеларии кои се специјално поставени за преглед да се дозволи таквата работа да се изврши надвор од контролирано опкружување ризикува да има изложеност на кориснички податоци  и чувствителни видеа – ненамерно изложени.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *