AMD Ryzen 6000 ќе биде достапен во 2022 година

AMD има амбициозни планови

AMD има амбициозни планови да продолжи да го проширува својот удел на пазарот на штета на Intel на глобалниот пазар на компјутери.

Податоците беа објавени на Интернет, откривајќи што да очекуваме во компанијата следната година.

На пример, во 2021 година. ќе ја видиме премиерата на три нови AMD архитектури, со кодно име Warhol, Van Gogh и Cezanne.

Најновото име е поврзано со наследникот на AMD Renoir, кој ќе биде заснован на дизајнот на чипови Zen3.

Во исто време, Ван Гог е означен во базата на податоци како “CVML”, која се занимава со “Компјутерска визија и машинско учење”. Се чини дека овој хардвер ќе има сосема друга цел од „Сезан“.

Најинтересниот дел од информациите е поврзан со платформата „Ворхол“ на AMD, чија премиера нè чека во средината на 2021 година.

Според непотврдени информации, AMD Warhol ќе биде или ажурирање на Вермер или внатрешно име поврзано со преминот од приклучоците AM4 во AM5.

Претставниците на серијата Сезан ќе продолжат да користат Вега графика. Најверојатно, Ван Гог ќе стане првиот АПУ во серијалот, кој се базира на архитектурата Нави.

Потоа во 2022 година. сите нови процесори во опсегот ќе ја користат Navi и ќе ја имаат буквата “N” на нивно име.

AMD ќе открие повеќе детали за иднината на процесорите на серии Ryzen на премиерата на Вермејер во подоцнежна фаза во 2020 година.

Дотогаш, ќе видиме друга генерација на процесори Zen 2 пред транзицијата кон Зен 3 го отвора патот за Зен 4 во 2022 година.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *