AOC -четири криви G2 монитори за гејмерите

AOC -четири криви G2 монитори за гејмерите

Во рамките на своите игри серии на G2 монитори AOC воведе четири нови модели -C24G2AE,C24G2U,C27G2AE и C27G2U.Како што покажуваат нивните имиња, ова се 24 „и 27“ монитори со закривени панели.

Сите четири модели се опремени со VA панели со радиус на закривеност од 1500R резолуција од 1.920 x 1.080 пиксели и стапка на освежување од 165 Hz. Тие исто така имаат заедничка поддршка за AMD FreeSync Premium технологија, MBR (намалување на замаглување на движењето) и брзина на одговор од 1 ms. 

 Мониторите имаат модерен дизајн со тенки рабови околу екранот мостри линии и црвени детали,можно да се поврзат USB-периферни уреди како тастатура,глувче и слушалки,но и уреди за пренос на податоци што ќе бидат до 20 Gbps.За да ги заштити очите на корисникот од прекумерноста, АОК има инсталирано и технологии Flicker-Free и Low Blue Mode.

Мониторите ќе излезат на продажба на пазар во септември 2020 година.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.