Google Discover ќе се натпреварува со TikTok

TikTok собори голем број на рекорди во популарност

Владата на САД постави рок за развивачите на ByteDance да го продадат деловното работење на апликацијата во земјата. Microsoft и Oracle се најверојатните кандидати за договорот.

Сè додека овие проблеми продолжат, големите конкуренти на TikTok се обидуваат да ја искористат ситуацијата.

Следната апликација која ќе се обиде да ги искористи проблемите на TikTok е Google Discover. Компанијата веќе започна тестови со нова функционалност што овозможува прикачување на кратки видеа во апликацијата.

Google ќе се потпре на огромниот број корисници на Android кои имаат пристап до Discover на почетниот екран за да придонесат за промоција на „Кратко видео“.

Новиот дел за кратко видео е различен од другите содржини што сте навикнати да ги гледате на Google Discover.

Популарните профили од индискиот конкурент на TikTok по име Trell, како и Google Tangi имаат силно присуство во избраната мултимедија. Логоата на платформите што се домаќини на видеото се видливи во горниот лев агол.

Во моментов, само ограничен број на корисници го гледаат делот „Кратко видео“ во Google Discover и се чини дека тестовите со функцијата ќе продолжат.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *