LG официјално објавуви електрична маска за прочистување на воздухот

LG официјално објавуви електрична маска за прочистување на воздухот

LG официјално објави преносен прочистувач на воздухот што го носите на лицето како маска. На PuriCare погоден за носене прочистува воздухот користи еден пар на заменливи филтри слично на она што би се најдат во опсегот на компанијата. Маската има сензори за откривање кога дишете во или надвор и соодветно ги прилагодува брзините на вентилаторот. Прочистувачот за носење на воздухот е дизајниран да ги замени маски што ги носат некои луѓе за еднократна употреба што вели дека биле во недостиг.

Во јули LG првпат ја објави маската и рече дека ќе донира 2000 уреди на универзитетската болница во Сеул тоа ќе им помогне на медицинскиот персонал среде долготрајната пандемија COVID-19. Тие се надеваа дека ќе им го олесни медицинскиот персонал да носат маска со часови во исто време.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *