Новата функција на Microsoft Word

Новата функција на Microsoft Word

Мајкрософт додаде исклучително корисна одлика на Word на Internet transcription! 

Ова функција овозможува да пишувате со вашиот глас како што е функцијата Word’s Dictation.Како и да е Word сега ви овозможува да испратите цели аудио датотеки, покрај транскрипцијата во живо,спојувајќи го најдоброто од она што веќе го нудат Google Docs и Otter, плус на корисниците да им дадете малку повеќе.

Ако снимате во живо преку Word’s Transcrib  алатката ќе ја постави вашата аудио датотека во OneDrive за обработка а потоа ќе ја исплука во страничната лента завршена со временски марки и опцијата за додавање на имињата на звучниците. 

Транскрибираат на Word е достапен само на англиски јазик во моментот, но Microsoft работи на поддршка на повеќе јазици. Транскрибираат во Office mobile ќе доаѓаат до крајот на годината може да ги заменат Google Docs и Otter.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *