PlayStation 5 ќе има најнова технологија од WiFi 6 и Bluetooth

PlayStation 5 потврди дека ги има најновите WiFi 6 и Bluetooth технологија

Бразилскиот сајт Technoblog ги откри безжичните спецификации на PS5 и се чини дека новата конзола ќе нуди и WiFi 6 и Bluetooth 5.1.

Проверете го целосниот лист за спецификации подолу.

Стандардот WiFi 6 (802.11ax) нуди максимална брзина на преземање од 9,6gbps.

Во меѓувреме, четвртата генерација WiFi технологија во оригиналниот PlayStation 4 понуди максимална брзина од 300mbps и технологија за петта генерација во PlayStation 4 Pro / Slim понуди максимум 3,5gbps.

Сега, овие врвни брзини се само теоретски, бидејќи треба да имате среќа да постигнете иста брзина на преземање во реалниот свет. Тоа е споредбата што е корисна – WiFi 6 е 32x побрзо од чипот WiFi 4 во оригиналниот PS4.

За WiFi 6, исто така, се вели дека е постабилно во местата опфатени со WiFi, така што оние што се обидуваат да играат безжично преку Интернет во станбени блокови или јавни места, се надеваат дека ќе имаат помалку проблеми.

Крајна линија, Sony овој пат ја користи најдобрата технологија достапна за нив, па можеби ќе можете да го испуштите тој правлив стар кабел за етернет.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *