Apple официјално го истера Fortnite од app store забранувајќи го Девелоперскиот Акоунт на Epic

Apple официјално го истера Fortnite од app store забранувајќи го Девелоперскиот Акоунт на Epic

Битката на Apple со развивачот на Fortnite само што стана епска.Епл го зголеми притисокот врз „Епски игри“, забранувајќи ја сметката на развивачот на компанијата, со што ефективно ја прекина ажурирањето на играта Fortnite на iPhone и iPad .

Apple и Epic се заклучени во битка за пари и моќ и кој ќе ги добие.Епл наплаќа провизии до 30% од дигиталните артикли купени преку апликации на својата платформа, вклучувајќи ги и глупостите алишта и популарните танци Фортнит играчи купуваат за нивните карактери што придонесуваат за милијарди долари што досега ги влече играта.

Еп што ја прави популарната онлајн борбена игра во последно време ги заобиколи правилата на Apple на 13 август кога се вклучи скриениот код во рамките на Fortnite за да им овозможи на играчите да испраќаат директни плаќања до Epic.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *