Google Duo ќе биде достапен за телевизори со Android

Google постојано се обидува да ги оптимизира перформансите на своите апликации

Социјалната изолација околу пандемијата го направи Google Meet еден од нивните најважни производи.

Апликацијата за видео конференции е предмет на голем број ажурирања што обезбедија бесплатен пристап до врвни одлики.

Google Meet исто така нуди поддршка за додатоци на Chromecast, што ви овозможува да пренесувате видео повици на ТВ на голем екран.

Компанијата откри интересни информации за друга своја апликација и тоа е Google Duo, бидејќи веќе работи на интеграција за Android TV.

Претстојното ажурирање ќе им овозможи на корисниците да извршуваат повици на Duo директно од ТВ-екранот.

Ако сè се одвива според планот, обичните корисници ќе имаат пристап до бета верзијата на новиот Google Duo во следните неколку недели.

На компанијата и треба повеќе време да ги оптимизира сите елементи на платформата за видео конференции и да го подготви Google Duo за интеграција со телевизорите.

Најкорисната опција ќе биде кога зборувате со неколку луѓе и можете да го поделите екранот за да ги видите сите учесници во видео повикот.

Ваквите оптимизации можат да ги направат услугите на компанијата главен конкурент на Zoom и другите алтернативни платформи.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *