Како да ги користите новите филтри за разговор на Steam за да блокирате вулгарности и лажни зборови

Како да ги користите новите филтри за разговор на Steam за да блокирате вулгарности и лажни зборови

Steam откри нов систем наречен Filtering на Text & Chat кој во суштина ви овозможува да го прилагодите она што го гледате и не го гледате на приватни простори.Можете да изберете кои зборови ги гледате и не ги гледате дури и во спротивно безопасни зборови што може да бидат навредливи или предизвикувачки за вас. 

 Во суштина Steam забранува вулгарности и негодувања на јавни простори, како што се нејзините форуми, но избира да не го стори тоа за приватни простори како што е разговорот.

Во моментов, функцијата е во бета фаза така што ќе треба да се придружите на експериментот во Steam Labs.Поставки за содржина на заедницата ќе најдете нешто што вели Steam Labs Experiment 011: Filtering Text кликнете и придружи се на експериментот.Имајте на ум дека можете да го напуштите експериментот кога и да изберете.Значи овие опции ви овозможуваат поголема контрола над она што ќе го видите и не го видите.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *