Како да се префрлите од Android на iPhone

Move to iOS е новата апликација што помага на складирање на дата

IOS на Apple и Android на Google се две мобилни платформи со многу различни пристапи кон безбедноста, приватноста и изборот на софтвер.

Мигрирањето од едната на друга може да биде предизвик,како да преминете од Android на iPhone.

Користете ја официјалната услуга Move to iOS

Кога за прв пат ќе го поставите вашиот нов iPhone, ќе бидете прашани дали сакате да го поставите како нов телефон, да пренесете содржина од стар iPhone или да мигрирате од Android.

За последната опција можете да ја користите апликацијата Apple, Move to iOS.

Можете да го преземете од Google Play на вашиот уред со Android.

Оваа апликација ви овозможува да пренесувате податоци безжично на вашиот нов iPhone.

Податоците што можете да ги пренесете вклучуваат контакти, пораки, фотографии и видеа, обележувачи, сметки за е-пошта, календари и некои бесплатни апликации.

Услугата е корисна затоа што ги става овие податоци во нивните соодветни апликации за iOS. Бесплатни апликации како WhatsApp, Slack или Facebook исто така може да се преземат и подготвени за употреба.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *