Новата гама на Peugeot 308 пристигнува во септември

Новата гама на Peugeot 308 пристигнува во септември

Peugeot најави дека ќе ја обнови својата понуда кога станува збор за моделите 308 и 308 SW.Новата понуда важи од септември кога подобрените модели ќе излезат на продажба.Тие ќе бидат обележани со новата достапна боја,Во ентериерот најмногу се истакнува таблата со инструменти со 100% дигитален систем Peugeot i-Cockpit и централен капацитивен дисплеј со „сјаен“ ефект.

Peugeot 308 и 308SW беа произведени во фабрика во Сошо,Франција.

Системот Peugeot i-Cockpit се состои од 10-инчен дигитален дисплеј со висока резолуција што ги вклучува централниот екран на допир има завршница слична на онаа на новите генерации на паметни телефони.

PEUGEOT 308 има бензински и дизел мотори со мала емисија на штетни гасови од 95 g / km.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *