Qualcomm Snapdragon 732G ќе биде претставен во септември

Qualcomm е доминантен фактор на пазарот на паметни телефони

Qualcomm сака да претстави разновидно портфолио, кое вклучува процесори со интегрирани 5G модеми за паметни телефони со среден опсег и буџет.

Сепак, ќе биде потребно време за компанијата да ги постигне своите амбициозни цели и да може да ја оптимизира технологијата по доволно прифатлива цена.

Веќе се работи на нова архитектура, која ќе се вика Qualcomm Snapdragon 732G.

Овој чип е дизајниран за буџетски уреди и ќе биде претставен во првите денови од септември. Според податоците, Snapdragon 732G ќе биде достапен само во верзии со поддршка за 4G.

Отсуството на 5G модем ќе помогне да се намали цената, бидејќи процесорот ќе биде позициониран како наследник на Qualcomm Snapdragon 730.

Претстојната архитектура ќе го користи графичкиот чип Adreno 618 и ќе користи подобра единица со вештачка интелигенција.

Присуството на буквата „G“ во името не е случајно и значи дека Qualcomm Snapdragon 732G ќе биде оптимизиран за игри.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *