Што е Google AdMob за Android и како работи

AdMob е популарен производ на Google

AdMob е популарен производ на Google кој нуди паметно решение за генерирање приходи од мобилни апликации.

Платформата нуди лесен начин за развивачите на софтвер да ги профитираат своите наслови со играње одредена количина на реклами.

До сега, AdMob имаше статус на ексклузивна понуда за работната површина, но сега е достапна и за паметните телефони со Android.

AdMob е популарен производ на Google кој нуди паметно решение за генерирање приходи од мобилни апликации.

Платформата нуди лесен начин за развивачите на софтвер да ги профитираат своите наслови со играње одредена количина на реклами.

Сепак, компанијата привлекува внимание на фактот дека мобилниот клиент е бета фаза на развој и неговите можности допрва треба да се подобрат.

Големата предност на апликацијата AdMob што може да се инсталира од Google Play е што ќе ви ги покаже сите потребни детали за тоа како да ги користите вашите апликации додека сте во движење.

На пример, можете да го следите бројот на прикажани реклами и да ги следите тековните трендови на генерирање приходи.

По активирањето на апликацијата, ќе го видите менито Dashboard на AdMob, до сега можеше да се пристапи само од веб-страницата на Google, известуваат развивачите на xda.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.