Колку ќе чини NVIDIA GeForce RTX 3090

Новата серија на графички од Nvidia

Клучен приоритет во стратегијата на Nvidia ќе бидат видео картичките со архитектурата Ampere, кои ќе понудат опипливи подобрувања во работењето.

Една од премиум понудите што нè чека ќе биде претставена со името NVIDIA GeForce RTX 3090.

Долгоочекуваниот хардвер ќе се заснова на технологијата Ampere и ќе понуди асистентен процесор Ray Tracing.

Техничките спецификации на Nvidia GeForce RTX 3090 ќе вклучат уште 12 GB GDDR6X RAM меморија, 5248 CUDA јадра, GA102-300 графички процесор и вредности на ширина на опсег од 9120-1008 GBps.

Информацијата ја објави TechRadar, кој тврди дека Nvidia GeForce RTX 3090 може да биде многу поскап отколку што замислуваат повеќето корисници.

Претстојниот премиум хардвер со архитектурата Amper може да дебитира за околу 2000 американски долари.

Ако Nvidia навистина ја позиционира видео картичката во овој опсег на цени, ова ќе го направи GeForce RTX едно од најскапите хардверски решенија во индустријата досега.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.