Најмалиот iMac во светот

Најмалиот iMac во светот

Корисникот на YouTube Мајкл Пик кој се претстави како The Casual Engineer го откри својот нов проект најмалиот iMac во светот. Cтанува збор за микрокомпјутер Raspberry Pi вграден во кутија направена со 3Д принтер што личи на iMac.

За да стане вистински се-во-една работна површина Raspberry Pi 4 е поставен на задниот дел во истиот случај а на задниот дел од мониторот е поставен 7-инчен LCD IPS екран со резолуција од 1.024×600 пиксели. Вложен е многу напор во минимизирање на електронските компоненти за да се вклопи сè во овој мал случај.

Авторот на овој проект „ направете го сами “ посвети посебно внимание на деталите, така што овој „iMac“ има и штанд, рамка, па дури и лого со јаболка на истите места како вистински iMac. За целите на тестирање на мал iMac, неговиот креатор играше Minecraft.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *