Android TV Sabrina ќе чини 50 долари

Виџетот за стриминг на Android TV Sabrina ќе чини 50 долари

Android TV е оперативен систем кој нуди интуитивен и лесен начин за контрола на паметните телевизори.

Огромната разновидност на апликации за Android е другата голема предност на софтверот.Google веќе обезбеди паметна поддршка за говорни команди на далечински уреди, како и синхронизација со додатоци како што е Chromecast.

Google се подготвува за новата генерација на Android TV. Уредот неодамна е исфрлен во позадина поради популарноста на Chromecast Ultra. Сепак, Google не го заборави и наскоро ќе има нова верзија со кодно име Sabrina.

Најновиот уред со Android TV не беше продаден на крајни потрошувачи. Тоа беше само за програмери и беше вградено во самите телевизори. Сепак, според плановите за Сабрина, ова ќе се промени.

Според информациите од внатрешниот распоред на Home Depot, уредот ќе има најмалку две бои – Rock Candy и Como Blue, а ќе чини 50 долари, веројатно комплетно со далечинскиот управувач Abbey.

За споредба, Chromecast Ultra чини 69 долари. Според Walmart и Target, цената на Android TV Sabrina ќе биде 59 американски долари, а се чини дека ќе варира според трговците на мало.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *