Bitcoin и Etherium спремни за масивно покачување на нивната вредност?

Bitcoin и Etherium спремни за масивно покачување на нивната вредност?

И Bitcoin и Еtherium можеби се на чекор до големо покачување на нивната вредност. Аналитичарите велат дека според следењето на цената од претходната недела, тоа може да биде индикатор за идно покачување на вредноста на овие криптовалути.

Според извршниот директор на CEX.IO, Константин Анасимов, базирано на трендот како овие две криптовалути се движат, голема е веројатноста да продолжат во тој смер. Анасимов верува дека Bitcoin-от може да достигне цена од 12.000 долари од монета, додека пак Etherium ќе се качи на 440 долари. Ова ќе се случи додека се продолжи да се тргува со криптовалутите над нивната најниска цена, како што беше случајот минатата недела.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *