Russell Crowe открива како Gladiator 2 би го вратил во живот Maximus

Russell Crowe открива како Gladiator 2 би го вратил во живот Maximus

Проблемот со филмови како што е Gladiator се состои во тоа што кога ќе го убиете главниот лик во приказната, мора да пронајдете начин како да го вратите во живот, или пак да продолжите без него. Директорот Ridley Scott сакал да го задржи Maximus “во игра”, по секоја цена, за потенцијалниот филм Gladiator 2.

Russell Crow во едно од неговите интервјуа за ScreenRant, во кое зборува за еден од продуцентите Douglas Wick, изјави: “Немам зборувано со Douglas долго време. Но последен пат кога зборував, тој рече дека има одлична идеа во која Maximus е изнесен надвор од стадионот после неговата борба и го носат во некоја пештера каде што тој ќе биде излечен од неговите повреди и вратен во живот”. Но по сите изгледи, најверојатно нема да го видиме Gladiator 2 на филмското платно во поскоро време.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *