GPU-то на Apple е побрз од GPU на Intel

GPU-то на Apple е побрз од GPU на Intel

Кога Apple објави за нивната транзиција од Intel GPU на Apple Silicon, се запрашавме како ќе функционира новиот GPU и какви карактеристики ќе поседува. Според најновите новости на China Times, новиот GPU на Apple ќе ги подобри перформансите за разлика од неговиот претходник на Intel. GPU-то од 5 nm, наречен „Lifuka“ ќе го донесе најдоброто од Apple на пазарот.

Планирано да ги напојува 12 инчниот MacBook, комбинирано со процесорот на Arm ISA. Истиот чип ќе ги напојува и IPhone и IPad уредите. Првпат ваквиот чип се очекува да се појави во 2021 година.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *