Apple планира да го направи рекламирањето потешко на iOS 14

Apple планира да го направи рекламирањето потешко на iOS 14

Facebook го извлече најдебелиот крај откако Apple го направи рекламирањето потешко во новиот оперативен систем. Маркетинг индустријата превзема специфичен код автоматски од страна на сите уреди кој им помага во алгоритмите за рекламите. Кодот наречен IDFA го користи и социјалната мрежа Facebook.

Почнувајќи со ios 14, Аpple ќе започне да прикажува предупредување доколку некоја апликација сака да го превземе IDFA кодот. Голем број на корисниците се очекува да одговорат негативно на оваа порака.

Земајќи го ова во предвид, компаниите што генерално се занимаваат со рекламирање, вклучително со Facebook, се почуствуваа потиснати и негативно реагираа на ваквата вест.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *