iOS 14 може да биде објавен во септември

Може да го очекуваме новото ажурирање месецов

Поради тековните глобални здравствени кризи, се чини дека серијата iPhone 12 ќе биде лансирана неколку недели подоцна од вообичаеното.

Сепак, Apple не само што ќе го објави својот нов смартфон само ако одиме според гласините бидејќи има уште еден куп работи што протекуваат исто така.

Како што се испостави, извештајот коментира дека и покрај одложувањето на iPhone 12, Apple ќе го објави iOS 14 во септември.

Според извештајот на Блумберг, Apple ги известил своите добавувачи да соберат минимум 75 милиони единици од серијата iPhone 12 за оваа година.

Додека економиите одат во светски рамки, Apple ги задржува бројките скоро колку минатата година.

Сепак, и покрај тоа што уредот доцни за неколку недели, Apple ќе го објави iOS 14 во септември.

Apple потенцијално ќе го објави iOS 14 во септември за сите постојни модели на iPhone. Обично, софтверот се издава повеќе или помалку во исто време со самиот хардвер.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.