SpaceX започнува со развивање на нова генерација на ракети за „освојување“ на Марс

SpaceX започнува со развивање на нова генерација на ракети за „освојување“ на Марс

Последниот прототип на „вселенскиот брод“ на Илон Маск достигна 150 метри височина, но извршниот директор на SpaceX изјави дека изградбата не завршува тука. Маск планира да ја спои ракетата со нов засилувач на нејзината моќ, со цел да достигне до Марс.

Starship претставува програма на SpaceX со која се предвидува на носење на луѓето на Месечината, Марс и можеби и подалеку. Но досега видени се само прототипи и мали тестирања за ваквиот амбициозен проект. Маск очекува значителен напредок во мисијата за освојување на Марс веќе следната година.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.