Qualcomm го носи 5G на буџетските телефони со новите чипови Snapdragon од 4та серија

Qualcomm го носи 5G на буџетските телефони со новите чипови Snapdragon од 4та серија

5G конечно почнува да се прилагодува во јавноста во 2020. Се повеќе и повеќе смартфони ја додаваат оваа спецификација. Сега гледаме како Qulacomm објави дека планира да го донесе 5G-то и на поефтините телефони со 4тата генерација на Snapdragon чипови. Овие чипови се очекува да пристигнат на почетокот на 2021.

„Qualcomm продолжува да го отвара патот на 5G технологијата и нејзина комерцијализација. Со новите чипови на Snapdragon се очекува да се опфатат околу 3 милијарди смартфони. Ова ќе им допринесе на корисниците кој сакаат да ја користат услугата на 5G“ – изјави претседателот на Qualcomm Inc, Cristiano Amon.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.