Аркаден стик за Nintendo Switch

8BitDo претстави нов аркаден стик

8BitDo претстави нов аркаден стик, кој всушност многу занесно потсетува на мешавина на NES контролер и Street Fighter V.

Овој периферен уред ќе пристигне со поддршка за PC и Nintendo Switch, а на играчите ќе им бидат понудени голем број опции и можности за прилагодување.

Овој нов стик доаѓа со поддршка за Nintendo Switch и PC, но ќе го поддржи и Ultimate Software 8BitDo, како и универзална монтажна плоча.

Можете да го промените мапирањето на копчињата, да ги сочувате прилагодените профили, да извршите микронаредби со помош на опциите P1 и P2 во горниот десен агол.

Стикот можете да го поврзете преку bluetooth, USB-C кабел или безжичниот 2.4 GHz приемник.

8BitDo има солидна репутација кога е во прашање квалитетот на изработка на контролерот.

Претпродажната цена на контролерот е 89,99 долари,испорачките започнуваат од 20 октомври.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *