Новите генерации преферираат работни позиции во соларната и хидро енергија

Новите генерации преферираат работни позиции во соларната и хидро енергија

Новите генерации, родени од 1996 година, повеќе се заинтересирани за кариера во индустријата на обновливата енергија, отколку во нуклеарната или пак нафтената индустрија, покажува новата студија.

Во оваа студија учествувале 1000 волонтери од 13 до 23 години. „Новите генерации кога гледаат кон идината повеќе се заинтересирани за секторите кадешто емисиите од енергијата помалку влијаат врз климатските промени“ изјавија истражувачите. Резултатите за преференцијата на кариерата во индустријата за енергија на младите генерации можете да ја видите подоле:

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.