Само IPhone 12 Pro Max доаѓа со супер брзиот mmWave 5G

Само IPhone 12 Pro Max доаѓа со супер брзиот mmWave 5G

Новите новости тврдат дека од целиот каталог на нови модели на IPhone смартфони што ќе искочат во 2020 само еден ќе го има супербрзиот mmWave 5G. Тој смартфон е IPhone 12 Pro Max.

Причината за ваквиот потез на Apple е тоа дека само IPhone 12 Pro Max ја има потребниот простор да го спобере новиот mmWave. „Ресурсите велат дека само најголемиот смартфон има простор внате за специјалниот дизајн на антената на mmWave, но исто така потребна е поголема батерија поради големото конзумирање на батеријата предизвикано од антената. Само моделите во САД, Кореја и Јапан ќе бидат подржани со mmWave 5G“  изјавија медиумите.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *