OnePlus ќе претстави паметен часовник до крајот на 2020

OnePlus продолжува да влегува во нови сегменти на пазарот

Сепак, OnePlus продолжува да влегува во нови сегменти на пазарот со премиерата на сопствената серија на паметни телевизори.

Следната нишка на пазарот во која компанијата сака да има присуство се паметните часовници.

Преносливите уреди регистрираат се поголема продажба и желбата на OnePlus да игра активна улога во развојот на паметни часовници не е случајна.

Не е изненадувачки што претстојниот уред ќе се вика OnePlus Watch и ќе стане совршен додаток на паметните телефони.

Регистрацијата не открива никакви детали за техничките спецификации, но е показател дека премиерата може да се одржи наскоро.

OnePlus има две опции во однос на софтверот, имено да избере Wear OS или да понуди своја сопствена платформа за часовник базирана на Oxygen OS.

OnePlus Watch може да се претстави заедно со OnePlus 8T, чија премиера ќе се одржи пред крајот на годината.

Влегувањето на OnePlus во овој пазар секако значително ќе ја засили конкуренцијата на глобалниот пазар на паметни часовници.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *