Дали Мозамбик влегува на крипто-пазарот?

Дали Мозамбик влегува на крипто-пазарот?

Мозамбик се наоѓа на источниот брег на Јужна Африка. Регионот е познат по експанзија во крипто пазарот. Мозамбик се обидува да ја стабилизира својата економија после граѓанската војна што траеше со децении.

Мозамбик се обидува преку купувањето на криптовалутите да го стабилизира својот финансиски сектор. Ова може да ја подобри достапноста на добра и производи, како и да го подобри стандардот на живеење. Владата на Мозамбик во 2018 ги предуореди своите граѓани да не купуваат криптовалути, додека пак Обединетите Нации веруваат дека државите во Африка се погодни за стабилизирање на своите економии преку криптовалути. Мозамбик брзо ќе се адаптира на криптовалутите, тоа е сигурно, но прашањето е кога?

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *