Конзолата Xbox Series S ќе чини 299 долари

Најкомпактниот претставник на серијата досега

Со месеци се шпекулираше за желбата на Microsoft да претстави поевтина верзија на Xbox Series X. Премиерата на ваква конзола ќе ја интензивира конкуренцијата со Sony во последниот квартал и ќе ја стимулира нивната продажба кон крајот на 2020 година.

Предметниот уред се развива под името Xbox Series S, а сега Microsoft официјално го потврди постоењето на конзолата. Компанијата ја идентификуваше Xbox Series X како најкомпактниот претставник на серијата досега.

Официјалната премиера на двете конзоли на пазарот е закажана за 10 ноември.

Атрактивната цена е причина за послабиот хардвер на конзолата, во споредба со перформансите на Xbox Series X.

Ултра-тенки димензии на Xbox Series S ќе го олеснат поставувањето на уредот под ТВ или на други места или на други соодветни ниши во дневната соба.

Сепак, буџетската конзола ќе има корист од подобрувањата на хардверот на SSD и GPU што ќе ги видиме во побрзиот уред. Најверојатно, овој модел нема да може да репродуцира содржина со 4K резолуција.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *