Астрономите не успеаа да пронајдат знаци на вонземска технологија откако скенираа повеќе од 10 милиони ѕвезди

Астрономите не успеаа да пронајдат знаци на вонземска технологија откако скенираа повеќе од 10 милиони ѕвезди

Телескоп од Австралија се обиде да пронајде знаци на вознемјанска технологија откако ја снимаше „темната шума“ на космосот, скенирајќи над 10 милиони ѕвезди, но не успеа да пронајде ништо.

Студијата беше објавена во понеделникот, со детали од истражувањето од обсерваториите SETI и MWA, со колекција од 4096 антени поставени со цел да детектираат сигнали од универзумот. „Тие се како мали антени што наликуваат на пајаци поставени на земјата и се обидуваат да детектираат сигнали од други планети“ изјави еден од научниците.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.